European Heritage Days

Journées européennes du patrimoine
Loading
Loading Map

De rooms-katholieke kerk Sint-Willibrordus is een driebeukige neogotische kruisbasiliek uit 1900. De kerk is gebouwd naar ontwerp van architect W. Th. van Aalst tegen de westzijde van de vroeg zestiende-eeuwse toren. In 1848 moest het middeleeuwse kerkgebouw wijken voor een neogotische kerk, die in 1895 door een brand werd verwoest. Tussen 1900 en 1903 is de middeleeuwse toren verhoogd met een klokkenverdieping en bekroond met een nieuwe spits. Het onderste deel van de toren kreeg een nieuwe voorgevel, dit is een kopie van de oorspronkelijke westgevel van de toren.

Het kerkgebouw bezit een van de gaafste neogotische kerkinterieurs in de provincie. De zandstenen altaren staan nog op hun plaats, de biechtstoelen zijn er nog, de communiebanken scheiden nog steeds priesterkoor en schip en tegen de pilaren rusten de talrijke heiligenbeelden op hun sokkels. Het merendeel van het snij- en beeldhouwwerk van de preekstoel is afkomstig uit het atelier van Hendrik van der Geld en is rijk aan symboliek.

In de pastorietuin staan nog bomen die bij de bouw van de pastorie in 1903 geplant zijn. Het park is het hele jaar geopend van zonsopgang tot zonsondergang.

Please find information about this event here:

http://www.openmonumentendag.nl/monument/oss-rk-sint-willibrorduskerk/

About

September 12th 2017 - September 13th 2017

Plan mijn route >>

7 visitors have been on this event.

Have you been there as well?

Let us know:
or

share your story with others.

visit website:
http://www.openmonumentendag.nl/monument/oss-rk-sint-willibrorduskerk/